Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υποδύονται αντιδημάρχους για να παίρνουν χρήματα απο επιχειρήσεις

Καμπανάκι από τον δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης οι επιχειρηματίες της περιοχής να μην πείθονται να δίνουν χρήματα δίχως προβλεπόμενη διαδικασία.

Κρούσματα εξαπάτησης καταστηματαρχών στην περιοχή του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό, όπου επιτήδειοι παρουσιάζονται ως αντιδήμαρχοι ή εντεταλμένοι σύμβουλοι προκειμένου να πείσουν επιχειρηματίες να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απατεώνες ζητούν ποσά με πρόσχημα την παραγγελία υλικών και αγαθών για τον δήμο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να παταχθεούν τέτοια φαινόμενα», αναφέρει στην Voria.gr ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Από πλευράς του συγκεκριμένου  δήμου ξεκαθαρίζεται πως για την προμήθεια αγαθών και υλικών ακολουθείται απαρέγκλιτα η κατά τους νόμους προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία (ανάρτηση των αναγκών, των όρων και προϋποθέσεων στην ιστοσελίδα του δήμου καθώς και στη Διαύγεια).

«Η αντιποίηση αρχής θεωρείται ποινικό αδίκημα και εφιστούμε την προσοχή των επαγγελματιών του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.