Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υποδοχή σε Μητσοτάκη ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στο Παπανικολάου

Οι εργαζόμενοι του Παπανικολάου σχεδιάζουν να υποδεχθούν τον πρωθυπουργό ο οποίος θα επισκεφτεί το Σάββατο το νοσοκομείο για τα εγκαίνια νέων κλινών

«Θερμή» υποδοχή επιφυλάσσουν οι εργαζόμενοι του Παπανικολάου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα επισκεφτεί το Σάββατο το νοσοκομείο, προκειμένου να εγκαινιάσει τις νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, Ελένη Σιώτου, οι 18 νέες κλίνες τοποθετήθηκαν σε ένα προκατασκευασμένο κτήριο, με πολύ καλής ποιότητας εξοπλισμό, αλλά χωρίς να προβλεφθεί επιπλέον προσωπικό.

«Ας μας πει ο πρωθυπουργός με τι θα λειτουργήσει αυτή η ΜΕΘ των 18 κρεβατιών, που απαιτεί περίπου 100 εργαζόμενους», ανέφερε η κ. Σιώτου, τονίζοντας ότι μέχρι χθες δεν είχε αποφασιστεί ποιος θα είναι υπεύθυνος γι' αυτό το τμήμα.

Η πρόεδρος ανέφερε πως προσπαθούν να μαζέψουν νοσηλευτές από αλλά τμήματα, οι οποίοι είναι κουρασμένοι έπειτα από έναν χρόνο αντιμετώπισης της πανδημίας, αποδυναμώνοντας τις άλλες μονάδες.

Η κινητοποίηση την οποία οργανώνει το σωματείο μαζί με την ΕΝΙΘ θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στην πύλη εισόδου του νοσοκομείου.