Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υποτονική η κίνηση στην πασχαλινή αγορά - «Ελάχιστος ο τζίρος» (φωτο+vid)

Παρότι η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη, με τον κόσμο να έχει κατεβεί στο κέντρο για βόλτα, δεν υπάρχει η ίδια κίνηση στα μαγαζιά.

Υποτονική είναι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης προτελευταία μέρα με ανοιχτή την αγορά πριν από τις αργίες του Πάσχα.

Παρότι η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη, με τον κόσμο να έχει κατεβεί στο κέντρο για να απολαύσει τη βόλτα του, η εικόνα στα μαγαζιά δεν θυμίζει σε τίποτα Μεγάλη Παρασκευή προ πανδημίας με τους καταναλωτές να κυκλοφορούν με σακούλες γεμάτες με τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Μικρές είναι οι ουρές που σημειώνονται ακόμα και στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων που κατεξοχήν προσελκύουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελή Φιλιππίδη, καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου η αγορά διέγραψε χαμηλές πτήσεις. "Δεν κινήθηκε τίποτα", είπε χαρακτηριστικά στη Voria.gr, τονίζοντας ότι ακόμα και στα καταστήματα τροφίμων η κίνηση δεν ήταν ανάλογη με άλλες χρονιές. Όπως είπε, ειδικά στα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης ο τζίρος ήταν ελάχιστος, καθώς ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ψωνίσει εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης που έχει επιβαρύνει σημαντικά όλα τα νοικοκυριά. "Τα πράγματα δυσκολεύουν κάθε μέρα. Εμείς προσπαθούμε να δείξουμε στην κυβέρνηση την κατάσταση, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση", ανέφερε.

Η αγορά που άνοιξε σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ αύριο θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι.