Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για την καταγγελία παρενόχλησης σε βάρος διοικητή νοσοκομείου

Προκαρκτική εξέταση για να ερευνηθεί αν σε βάρος του πρώην διοικητή του νοσοκομείου στοιχειοθετείται αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία υποδιευθύντριας του νοσοκομείου Γεννηματάς για σεξουαλική παρενόχληση από τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το θεμα αποκάλυψε την Παρασκευή η Voria.gr και το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ενώ ο διοικητής παραιτήθηκε μετά από απαίτηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε πως η καταγγελία είναι ανυπόστατη και ότι ο ίδιος είχε υποβάλει παραίτηση για άλλους λόγους πριν την παρέμβαση Πλεύρη.

Η καταγγελία έφτασε στην 3η ΥΠΕ που έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ο προϊστάμενος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής έρευνας για διενέργεια προκαταρκτικής προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr επικαλούμενη πηγές του νοσοκομείου, πριν από λίγες μέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.