Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για τα περί μίζας 3.500 ευρώ για μια ΜΕΘ στο «Άγιος Παύλος»

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εμπορίας επιρροής.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία αστυνομικού ότι άγνωστη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι υγειονομικός ζήτησε μίζα 3.500 ευρώ ώστε να μπει στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης ο πατέρας της και πεθερός τού καταγγέλλοντα.

Διαβάστε ακόμη: Καταγγελία για νοσοκομείο Αγ. Παύλο: «Ζήτησαν χρήματα για να μπει σε ΜΕΘ ηλικιωμένος»

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εμπορίας επιρροής. Με τη σειρά της, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας, να γίνουν οι απαραίτητες καταθέσεις και εξακριβωθεί αν έχει υπάρξει αντίστοιχη καταγγελία και σε άλλα νοσοκομεία.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την Ασφάλεια.

Την καταγγελία έκανε γνωστή ο διοικητής του Αγίου Παύλου λέγοντας σε τηλεοπτικό σταθμό πως «πήρε τηλέφωνο ένας αστυνομικός από τη Ρόδο και μας ενημέρωσε ότι ο πεθερός του είναι διασωληνωμένος σε εμάς και κάποια κυρία του τηλεφώνησε στη γυναίκα του και είπε ότι είναι υγειονομικός, επιταγμένος ιατρός, και ότι η ίδια θα μπει μέσα καθώς έχει μεγάλη δύναμη και πολλές γνώσεις και γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, για να τον διασωληνώσει αλλιώς θα πεθάνει. Η ίδια ζητούσε 3.500 ευρώ».