Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για τις δηλώσεις Μητρούδη περί «τρυπημένου» Άρη

Προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας για τη ρεβάνς Κυπέλλου μεταξύ Άρη-Ολυμπιακού

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του Άρη, Θεόφιλου Μητρούδη, περί «τρυπημένης ομάδας», αφήνοντας υπόνοιες ότι ο επαναληπτικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στους κιτρινόμαυρους και τον Ολυμπιακό (τελικό σκορ 1-1 και αποκλεισμός Άρη) χειραγωγήθηκε.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας από την πλευρά των ερυθρόλευκων και της δωροληψίας για τους κιτρινόμαυρους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διεξαχθεί από το τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ θα κληθεί να καταθέσει σχετικά με όσα ισχυρίστηκε την Τρίτη σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόφιλος Μητρούδης εξαπέλυσε πυρά κατά των Βαγγέλη Μαρινάκη, Θεόδωρου Καρυπίδη και Χουλιάν Κουέστα, αφήνοντας αιχμές για την ανάμειξή τους στο αποτέλεσμα.

«Δεν μπορώ να χαρώ με το παρελθόν όταν στο παρόν υπάρχουν φαντάσματα… Εγώ δεν θέλω να πάω πίσω. Θέλω να καταγγείλω αυτά που λέω και να σας πω ότι αυτή την κόλαση τη ζούμε σήμερα στον Άρη. Μέσα στην κόλαση αυτή υφίστανται τρία άτομα που θα σας πω ονόματα. Είναι ο Μαρινάκης, ο Καρυπίδης και ο Κουέστα. Γιατί κάνανε αυτό που κάνανε πριν από δυο βδομάδες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι σύσσωμος ο Άρης (ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ) ανήγγειλαν την κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά του πρώην επικεφαλής του μπασκετικού Άρη.