Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τα ψευδή πιστοποιητικά στο Γεννηματάς

Διατάχθηκε έρευνα για τις υπαλλήλους προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού που φέρονται να προσκόμισαν τέσσερις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Έτσι, μετά την ΕΔΕ που ήδη διενεργείται, αναμένεται να ερευνηθεί αν οι υγειονομικοί θα έχουν και ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης έδωσε εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της χρήσης πλαστού εγγράφου καθώς και ό,τι άλλο προκύψει. Η έρευνα θα διεξαχθεί από την κρατική ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχα προσκόμιζαν υγειονομικοί σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Γεννηματάς, υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ για τέσσερις εργαζόμενους, τρεις από το νοσηλευτικό προσωπικό και μια διοικητική υπάλληλο που μάλιστα φέρεται να έχει συγγενική σχέση με την υπάλληλο που κατηγορείται ότι χορηγούσε μαϊμού πιστοποιητικά στον Παλαμά Καρδίτσας.