Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για την κατάρρευση ταβανιού σε σχολείο στην Πυλαία

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας - Προκαταρκτική έρευνα για να διερεύνηση παραβίασης κανόνων οικοδομικής

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε το περιστατικό στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όπου κατέρρευσε το ταβάνι σχολικής αίθουσας χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός αφού οι μαθητές είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Έπεσε το ταβάνι σε τάξη δημοτικού σχολείου στην Πυλαία (φωτο + vid)

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτήριο που έχει μισθωθεί.

Διαβάστε: Μαρτυρίες παιδιών για το ταβάνι που έπεσε σε σχολείο στην Πυλαία - «Έπεφταν κομμάτια» (vid)

Η έγκαιρη επέμβαση της δασκάλας του τμήματος αποσόβησε τα χειρότερα, καθώς εντόπισε ρωγμή στο ταβάνι και ειδοποίησε τους μαθητές να απομακρυνθούν από την αίθουσα.