Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε οδηγό και συνοδηγό για την παράσυρση της 21χρονης

Δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη, για εγκατάλειψη και για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Στον ανακριτή οδηγείται η 19χρονη συνεπιβάτιδα του οχήματος που εμπλέκεται στην παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης φοιτήτριας στην οδό Εγνατία τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο εισαγγελέας, αφού μελέτησε τη δικογραφία, άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για συνέργεια σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα) και εγκατάλειψη (πλημμέλημα).

Στον 26χρονο οδηγό, που εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον των αστυνομικών αρχών αλλά δεν συνελήφθη διότι παρήλθε το πλαίσιο του αυτοφώρου, ασκήθηκε δίωξη για αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, δηλαδή για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα) καθώς και για εγκατάλειψη (πλημμέλημα). Παράλληλα, του ασκήθηκε δίωξη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Η 19χρονη που αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία από τον ανακριτή θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι την απολογία της ενώ υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος κρατείται επειδή δεν έχει έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Διαβάστε: Παράσυρση 21χρονης: «Αν είχε περάσει από διάβαση δεν θα είχε συμβεί τίποτα», λέει ο οδηγός

Η 21χρονη φοιτήτρια νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.