Skip to main content

ΑΠΘ: Φοιτητές καλούν σε στήριξη της κατάληψης στην Πρυτανεία

Οι φοιτητές που πραγματοποιούν την κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ καλούν σε στήριξη της κατάληψης - Τα αιτήματα που θέτουν.

Κάλεσμα για στήριξη της κατάληψης στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ καλούν οι φοιτητές που την πραγματοποιούν για 9η συνεχόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούν «όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις και να στηρίξουν την κατάληψη πρυτανείας». Παράλληλα κάνουν άνοιγμα σε κοινωνικούς φορείς, σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο/η της Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια, όπως αναφέρουν, «στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού».

Παράλληλα θέτουν σειρά αιτημάτων, όπως η κατάργηση του νέου νόμου για την παιδεία, η παύση δίωξης των 31 συλληφθέντων των γεγονότων της περασμένης εβδομάδας αλλά και την παραίτηση του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις και να στηρίξουν την κατάληψη πρυτανείας.

Καλούμε τους συλλόγους μεταπτυχιακών, διδακτορικών και καθηγητών να στηρίξουν και να κοινοποιήσουν τα αιτήματά μας. Να συναντηθούμε όλοι/ες φοιτητές/τριες, μεταπτυχιακοί/ες, διδακτορικοί/ρισσες, καθηγητές/τριες, εργαζόμενοι εντός και εκτός πανεπιστημίου και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας στο Κατειλημμένο Κέντρο Αγώνα της Πρυτανείας, ώστε να υψώσουμε συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στην Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση, την αυταρχικότητα και βία του Κράτους, της Αστυνομίας και των Πρυτανικών Αρχών.

Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο/η της πόλης, να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.

Απαιτούμε:

Κατάργηση του Νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη

Καμία δίωξη στους 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της 22/2

Παραίτηση του Πρύτανη Παπαϊωάννου

Άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και με μέριμνα της υγείας των φοιτητών και εργαζομένων

Διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών από τους καθηγητές

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας - δίψας Δ.Κ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις κατειλημμένες πρυτανείες σε Ιωάννινα και Κομοτηνή και σε κάθε εστία αγώνα που γεννιέται.

Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας, Τρίτη 2/3