Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καμπάνες 70.000 ευρώ σε ρεκόρ ελέγχων της δημοτικής αστυνομίας

Τους 33.000 ξεπέρασαν οι έλεγχοι που διενήργησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί για την πανδημία - Μόλις 83 άτομα το δυναμικό της αστυνομίας του δήμου

Ρεκόρ ελέγχων ως προς την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έκανε η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Δαγκλή, εντεταλμένο δημοτικό σύβουλο σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, τα μόλις 83 στελέχη στο δυναμικό της διενήργησαν συνολικά 33.264 ελέγχους.

Ειδικότερα, 21.692 έλεγχοι αφορούσαν την τήρηση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας, 9.897 τη χρήση μάσκας και 1.675 την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 70.000 ευρώ από τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να συνυπολογίζονται περαιτέρω έλεγχοι και βεβαιωθείσες παραβάσεις από τα μικτά κλιμάκια που συγκροτήθηκαν υπό την εποπτεία της ΔΙΜΕΑ μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

«Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Με μόλις 83 στελέχη στο δυναμικό της και επιφορτισμένη με σειρά άλλων αρμοδιοτήτων, η υπηρεσία έχει καταγράψει ρεκόρ ελέγχων ως προς την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού», σχολιάζει ο κ. Δαγκλής.