Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δύο βίντεο από το συμβάν στο βενζινάδικο με τον 16χρονο Ρομά

Καρέ καρέ η στιγμή που ο 16χρονος πατάει γκάζι και φεύγει από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει-Βίντεο από τη στιγμή που ενημερώνονται οι αστυνομικοί

Στη δημοσιότητα έρχονται βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου όπου ο 16χρονος Ρομά έβαλε πετρέλαιο χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20 ευρώ.

Ακολούθησε η καταδίωξη του νεαρού από αστυνομικές δυνάμεις, που κατέληξε στον πυροβολισμό του 16χρονου στο κεφάλι από αστυνομικό ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο  16χρονος δεν σταμάτησε στα σήματα των αστυνομικών, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και προσπάθησε να εμβολίσει δίκυκλο της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Διαβάστε: ΕΛΑΣ για 16χρονο: πήγε να εμβολίσει μηχανή της ΔΙΑΣ, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών.

Τα παραπάνω αρνείται η πλευρά της οικογένειας του 16χρονου, ο δικηγόρος της οποίας κάνει λόγο για εν ψυχρώ  δολοφονική επίθεση σε βάρος του ανήλικου.

Διαβάστε: Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου Ρομά:Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση (vid)

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο 16χρονος πηγαίνει με το λευκό φορτηγάκι και ζητά από τον υπάλληλο να βάλει πετρέλαιο για 20 ευρώ. Ο υπάλληλος βάζει την αντλία στην υποδοχή καυσίμων του οχήματος και αφού ολοκληρώσει τη διαδικασία κλείνει την τάπα και πηγαίνει στο παράθυρο του συνοδηγού για να πάρει το αντίτιμο.

Τότε ο 16χρονος πατάει γκάζι και φεύγει ενώ ο υπάλληλος πηγαίνει εντός του καταστήματος όπου έπιναν καφέ τρεις αστυνομικοί και τους ενημερώνει για το συμβάν, όπως φαίνεται στο δεύτερο βίντεο.