Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν δύο άτομα για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Είχαν κριθεί ένοχοι για φθορά και διατάραξη κοινής ειρήνης ωστόσο μετά από έφεση εισαγγελέα παραπέμφθηκαν να δικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε έναν 24χρονο και έναν 40χρονο για την επίθεση στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το απόγευμα της 19ης Μαΐου 2018, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τούς έκρινε ένοχους για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, επιβάλλοντας στον 24χρονο ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή (του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό) και στον δεύτερο ποινή φυλάκισης 12 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ταυτοποιηθεί από το βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό από τη μέρα της επίθεσης ενώ είχαν καταδικαστεί σε 14 μήνες φυλάκισης (με αναστολή και μετατρέψιμη αντίστοιχα) για φθορά και διατάραξη κοινής ειρήνης όσον αφορά στην ίδια υπόθεση ενώ μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας παραπέμφθηκαν να δικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Στο δικαστήριο βρέθηκε μόνο ο 24χρονος κατηγορούμενος, ενώ ο 40χρονος απουσίαζε.

Ο πρώην δήμαρχος, που για ακόμα μια φορά βρέθηκε από νωρίς στο δικαστήριο, περιμένοντας υπομονετικά να καταθέσει, περιέγραψε στο δικαστήριο τη μέρα της επίθεσης.

«Θυμάμαι τον Ψωμιάδη να κάνει κάτι νοήματα με τα χέρια. Μετά άτομα άρχισαν να με χτυπούν με αντικείμενα στα πόδια και την πλάτη. Κλοτσούσαν και εμένα και το αυτοκίνητο», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουτάρης προσθέτοντας ότι πριν το επεισόδιο είχε βάλει στεντ λόγω καρδιακού προβλήματος.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν τόσο ο αστυνομικός του πρώην δημάρχου καθώς και η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Ο 24χρονος ισχυρίστηκε ότι παρασύρθηκε λόγω του νεαρού της ηλικίας του και ακολούθησε τον πρώην δήμαρχο μέχρι το αυτοκίνητό του χωρίς ωστόσο να χτυπήσει τον δήμαρχο.