Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρώην εφοριακός στη ΔΟΥ Κιλκίς καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 320.000 ευρώ

Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε μέρος της υπεξαίρεσης, ύψους περίπου 25.000 ευρώ σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει επιστρέψει τα χρήματα αυτά

Ποινή φυλάκισης έξι ετών, μετατρέψιμη προς τρία ευρώ ημερησίως επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πρώην προϊστάμενη της ΔΟΥ Κιλκίς που κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό ανέρχεται συνολικά σε 320.000 ευρώ ενώ τα αδικήματα φέρεται να τελέστηκαν από τον Οκτώβριο του 2011 έως και το Δεκέμβριο του 2013.

Η κατηγορούμενη φέρεται να πλαστογραφούσε διπλότυπα είσπραξης φόρου τύπου Α', παραπλανώντας τους φορολογούμενους που κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά. Αν και έπαιρναν στα χέρια τους το σχετικό νόμιμο παραστατικό, η κατηγορούμενη φέρεται να παρακρατούσε χρηματικά ποσά και έτσι τα χρήματα αυτά δεν έφταναν στα ταμεία ενώ μάλιστα εμφάνιζε το σχετικό διπλότυπο στη λίστα των ανεπικύρωτων της ΔΟΥ, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι πολίτες δεν είχαν πληρώσει.

Η ίδια στην απολογία της παραδέχτηκε ένα μέρος της υπεξαίρεσης ύψους περίπου 25.000, το οποίο σημείωσε πως έχει ήδη καλύψει, επιστρέφοντας τα χρήματα. Σημειώνεται πως η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί λίγο μετά τη συνταξιοδότησή της.

Εκτός από την υπεξαίρεση και την πλαστογραφία, η κατηγορούμενη κάθισε στο εδώλιο και για απιστία που απορροφήθηκε από την πρώτη κατηγορία. Ακόμα, της αναγνωρίστηκε και δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της μεταμέλειας.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών με την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου και η εκτέλεση της ποινής της είχε αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.