Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη διακινητών μεταναστών στο Φίλυρο-Συνελήφθη ο ένας

Συνελήφθη 45χρονος που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών. Εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί (από τη Συρία) στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στη σύλληψη ενός 45χρονου Παλαιστίνιου για μεταφορά εννέα παράτυπων μεταναστών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οι οδηγοί τους ακινητοποίησαν σε δασική περιοχή στο Φίλυρο και αποβίβασαν παράτυπους μετανάστες. Στη συνέχεια στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ο ένας εκ των δύο οδηγών υλικές ζημίες σε περιπολικό όχημα καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός του δεύτερου οχήματος παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί (από τη Συρία) στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επιπλέον αναφέρεται ότι και για τα δύο οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή πριν τρείς ημέρες στο Τ.Α. Ν. Ιωνίας  και Τ.Α. Ακροπόλεως Αττικής.  

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, Απείθεια, Αντίσταση, Κλοπή,  Παράνομη είσοδο στην Χώρα, Επικίνδυνη οδήγηση ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.