Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ από οικότροφους φοιτητές

Οι φοιτητές ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συλλόγου, ενώ διαμαρτύρονται για την απόφαση του ΕΜΠ να κλείσει για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής φοιτητές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές, όπως αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση στα social media, ζητούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συλλόγου, ενώ διαμαρτύρονται για την απόφαση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τις 13 του μήνα να παραμείνει κλειστό για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Αυτή τη στιγμή ο ΣΟΦΕΘ έπειτα από την απόφαση της γενικής συνέλευσης ( την οποία προσπάθησαν αποτυχημένα χθες τα ΜΑΤ να σπάσουν ) πραγματοποιεί συμβολική κατάληψη στην πρυτανεία αφενός για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συλλόγου και αφετέρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη απόφαση του ΕΜΠ από τις 13 του μήνα να παραμείνει κλειστό το Πολυτεχνείο και να το φυλάνε σταθερά ΜΑΤ .

Όλοι/ες στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη!» ανέφεραν στην πρώτη ανάρτηση.

«Ο αντιπρύτανης αρνείται να αποχωρήσει από το κτήριο μέχρις ότου να πάρει αποφάσεις για τη 17 Νοέμβρη. Να αναφέρουμε ότι στην είσοδο του ΑΠΘ στην Εγνατία υπάρχουν δύο μηχανές της αστυνομίας και μερικοί ασφαλιτες. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή στην Αθήνα στο Πολυτεχνείο μπάτσοι ετοιμάζονται να εισβάλουν.

Καλούμε τον κόσμο να έρθει άμεσα στην κατάληψη της πρυτανεία να μας στηρίξει», συμπλήρωναν.