Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για επίθεση σε βάρος φοιτητών στη Σταυρούπολη

Την επίθεση καταδικάζουν οκτώ φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και προχωρούν σε διαμαρτυρία αύριο το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης

Την επίθεση σε βάρος φοιτητών έξω από τον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη καταγγέλουν φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Voria.gr, μέλη φοιτητικών συλλόγων σημειώνουν πως την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου τρεις φοιτητές βρέθηκαν έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, προκειμένου να μοιράσουν αποφάσεις των Συλλόγων σχετικά με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Τότε, σύμφωνα με τους ίδιους, δέχθηκαν φραστική επίθεση και προπηλακισμούς από άτομα που φέρεται να προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο. Σύμφωνα με τους φοιτητικούς συλλόγους του ΑΠΘ, ένας εκ των τριών φοιτητών ξυλοκοπήθηκε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Την επίθεση καταδικάζουν οκτώ φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και συγκεκριμένα, της Αρχιτεκτονικής, της Γαλλικής Φιλολογίας, του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, της Νομικής, της Πληροφορικής, του Μουσικού, της Φιλολογίας καθώς και του Φιλοσοφικού-Παιδαγωγικού.

Αύριο το πρωί θα προχωρήσουν σε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο της Σταυρούπολης.