Skip to main content

Ανταρσία: Εθνικιστική συμπεριφορά αξιωματικών σε στρατόπεδο του Λαγκαδά

Σύμφωνα με την καταγγελία, αξιωματικοί αντέδρασαν έντονα όταν στρατιώτης χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» για τη γειτονική χώρα.

Εθνικιστική συμπεριφορά σε στρατόπεδο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη μονάδα 194 MLRS καταγγέλει η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία», κάνοντας λόγο για «χουντικές ρητορικές» και «αλυτρωτικά κηρύγματα» 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μετά τις καταγγελίες αυτές υπήρξαν αναφορές για πιθανή παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης  "ύποπτων" φαντάρων και στοχοποίηση μερικών ως "ενόχων" για τις καταγγελίες λόγω των αναρτήσεών τους σε αυτά».  

Για αυτόν τον λόγο η παράταξη της Ανταρσία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12.00 στον Λευκό Πύργο στηρίζοντας την πορεία ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στις 17/4, στις 12:00 στον Λευκό Πύργο.  

Το περιστατικό που καταγγέλθηκε

Όπως αναφέρεται στο «Δίκτυο Σπάρτακος» το περιστατικό σημειώθηκε στο στρατόπεδο Ράμναλη στον Λαγκαδά, όταν στρατιώτης αναφέρθηκε με τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» στη γειτονική χώρα, προκαλώντας όπως καταγγέλεται την οργή των αξιωματικών.

Μάλιστα καταγγέλεται ότι η ταραχή των αξιωματικών ήταν έντονη στέλνοντας το μήνυμα ότι όποιος έχει αντίστοιχες απόψεις «δεν έχει θέση στη μονάδα, πρέπει να σηκωθεί και να πάει αλλού».