Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βάναυση κακοποίηση κουταβιού - Βρέθηκε με εγκαύματα στο σώμα του (φωτο)

Με εγκαύματα σε όλο του το σώμα που ενδέχεται να προκλήθηκαν από βραστό νερό βρέθηκε ένα κακοποιημένο κουτάβι στη Θεσσαλονίκη - Σκληρές εικόνες.

Μία ακόμα υπόθεση σκληρής κακοποίησης ενός άτυχου κουταβιού στη Θεσσαλονίκη έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, δύο φιλόζωες, η Ελένη Γραμματοπούλου, πρόεδρος του «Αδέσποτου Πλανήτη» και η Βούλα Τζάνου, δέχθηκαν τηλεφώνημα για κακοποίηση ζώων, η οποία, όπως καταγγέλλουν οι ίδιες, συμβαίνει εδώ και καιρό, σε παράπηγμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Οι δύο εθελόντριες ανταποκρίθηκαν άμεσα και το θεάμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό.

Συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες εντόπισαν έξι ενήλικα σκυλιά και τρία κουτάβια, εκ των οποίων το ένα, ηλικίας περίπου 1,5 με δύο μηνών, είχε εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Οι εθελόντιες κατάφεραν να μεταφέρουν το άτυχο κουτάβι στην κτηνιατρική κλινική Αγαθαγγελίδη, στη δυτική Θεσσαλονίκη, για να λάβει τις πρώτες βοήθειες. Οι εκτιμήσεις των κτηνιάτρων κάνουν λόγο για εγκαύματα που ενδέχεται να προκλήθηκαν από βραστό νερό, ωστόσο οι γιατροί άφησαν ανοιχτό και το ενδεχόμενο και της παράσυρσης από όχημα.

Παρότι η εκτίμηση για την υγεία του κακοποιημένου κουταβιού είναι θετική και βρίσκεται πλέον σε καλά χέρια, οι δύο εθελόντριες που προσπαθούν να βρουν έναν ασφαλές χώρο για να μεταφερθούν τα υπόλοιπα ζώα που, όπως αναφέρουν οι ίδιες, έχουν υποστεί παθητική κακοποίηση. Συγκεκριμένα, η μία φιλόζωη αναφέρει ότι τα σκυλιά δεν σιτίζονται σωστά και είναι όλα δεμένα μαζί σε ένα πολύ κοντό σχοινί.

«Δεν έχουμε πού να τα πάμε. Ήδη έχουμε παραλάβει σκυλιά από άλλες τέσσερις κακοποιήσεις, οι οποίες και αυτές εκρεμούν. Τα έχω στο καταφύγιο μου αλλά δεν έχω άλλο χώρο», σημειώνει η κ. Γραμματοπούλου στη Voria.gr.