Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό δύο μαθητριών από συμμαθητή τους στο Κορδελιό

Καταγγελία ότι μαθήτρια έπεσε θύμα βιασμού από συμμαθητή της - Σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο, έρχεται και δεύτερη καταγγελία

Στην καταγγελία ότι 15χρονη μαθήτρια σχολείου του Κορδελιού έχει πέσει θύμα βιασμού από 16χρονο συμμαθητή της, προχώρησε ο νομικός σύμβουλος και κάτοικος του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Φώτης Γροντάς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την προηγούμενη Πέμπτη ο 16χρονος μαθητής φέρεται να παρέσυρε τη 15χρονη από το σχολείο στο σπίτι του, όπου και προχώρησε στον φερόμενο βιασμό.

Όπως σημειώνει στη Voria.gr ο κ. Γροντάς, η μαθήτρια κατήγγειλε το περιστατικό στους γονείς της. Αυτοί απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, που τους παρέπεμψε στο τμήμα Ανηλίκων του Αστυνομικού Μεγάρου. Εκεί, ψυχολόγος εξέτασε τη μαθήτρια, ενώ σήμερα Δευτέρα αναμένεται να εξετάστει και από ιατροδικαστή.

Ζητήθηκε η απομάκρυνση του μαθητή μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης

Ο κ. Γροντάς τονίζει ότι ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου την απομάκρυνση του μαθητή μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ο διευθυντής, όπως υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος, ανέφερε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από πλευράς του. Ο κ. Γροντάς αναμένεται να κατευθυνθεί και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να ζητήσει και από εκεί την απομάκρυνση του μαθητή. «Πρέπει να απομακρυνθεί ο φερόμενος δράστης και όχι η μαθήτρια, που από τη μέρα του περιστατικού δεν πηγαίνει στο σχολείο της», υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος.

«Έρχεται καταγγελία και δεύτερης μαθήτριας»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Γροντάς, και δεύτερη μαθήτρια έχει απευθυνθεί στη ΓΑΔΘ για να καταγγείλει τον βιασμό της από τον ίδιο μαθήτη. «Και δεύτερη μαθήτρια μαζί με την οικογένειά της καταγγέλλει τον μαθητή για βιασμό, ενώ ίσως έρθουν και άλλες καταγγελίες από άλλες μαθήτριες τις επόμενες ημέρες», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο, για την υπόθεση της 15χρονης έχει ασκηθεί δίωξη. Πήγες της Voria.gr, αναφέρουν ότι η έχει πραγματοποιηθεί η σχετική καταγγελία και ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.