Skip to main content

Καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή

Καταγγελία ότι καθηγητής προχωρούσε σε συνεχείς παρενοχλήσεις των φοιτητριών στο γραφείο του, με πρόσχημα τη συζήτηση του βαθμού τους στο εξάμηνο.

Ευρύτερες προεκτάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η υπόθεση της καταγγελίας για σεξουαλική κακοποίηση της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου, αφού λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της έρχονται στο φως και άλλες καταγγελίες, όχι μόνο από τον αθλητισμό, αλλά και από άλλους χώρους.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία γυναίκας, αποφοίτου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου αναφέρει περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή τμήματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύθηκε σε κλειστή ομάδα αποφοίτων τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ στο facebook και δημοσίευσε το parallaximag.gr, ο καθηγητής που σταμάτησε να εργάζεται εκεί από το 2015, προχωρούσε σε συνεχείς παρενοχλήσεις των φοιτητριών στο γραφείο του, με πρόσχημα τη συζήτηση του βαθμού τους στο εξάμηνο.

«Έχω πάει στο γραφείο του να ρωτήσω τον βαθμό μου και δεν μου έλεγε τον βαθμό απλά μου έπιασε την κουβέντα και με ρωτούσε τι βαθμό πιστεύω ότι πήρα. Μου έκανε κομπλιμέντα τύπου “τι ωραία μάτια έχεις και τι ωραίο στήθος” (επί λέξη) και ότι έχω ανασφάλειες, το βλέπει στα μάτια μου. Δε με άφηνε να φύγω όσο προσπαθούσα ευγενικά και εγώ να φύγω (θυμάμαι είχε έρθει ένας μεταπτυχιακός φοιτητής και παρακαλούσα να κάτσει για να μη μου συμβεί κάτι). Όταν εν τέλει σηκώθηκα να φύγω με πίεζε να μου δώσει ένα φιλί. Τα υπόλοιπα απλώς τα διέγραψα από τη μνήμη μου από το σοκ. Δεν ξέρω πως έφυγα, ευτυχώς δε συνέβη κάτι άλλο. Έφυγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα», αναφέρει μεταξύ άλλων η φοιτήτρια.

Η καταγγέλλουσα λέει, επίσης, ότι λόγω των όσων βίωσε παράτησε τη σχολή μέχρι την αποχώρηση του καθηγητή προκειμένου να πάρει το πτυχίο της.

Μάλιστα, στην ίδια σελίδα υπάρχει και άλλη καταγγελία για το ίδιο πρόσωπο, που φαίνεται να είναι γνωστό σε αρκετούς αποφοίτους του συγκεκριμένου τμήματος.