Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς σε ιδρύματα (vid)

Καταγγελίες αναφέρουν ότι σε δύο ιδρύματα εμβολιάστηκαν 24 άτομα εκτός σειράς - Τι απαντά η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης βλέπουν το φως της δημοσιότητας,,

Σύμφωνα με το Mega, οι καταγγελίες αφορούν στα ιδρύματα στον Άγιο Δημήτριο και στον Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εμβολιάστηκαν 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα, 12 σε κάθε ένα εξ αυτών, με τελευταία ημερομηνία εμβολιασμού 16 Φεβρουαρίου.

Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν ότι τα άτομα αυτά έχουν φιλικές σχέσεις με ανθρώπους του ιδρύματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mega, τα ονοματεπώνυμα των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα για να διερευνήσει την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι τα ιδρύματα αυτά ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας: Την ευθύνη για τους εμβολιασμούς την έχει ο ΕΟΔΥ

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε για το θέμα η κ. Βίκυ Νάκου, πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. «Εμείς κάναμε τη διαδικασία που αφορά στις λίστες από τα τέλη Δεκεμβρίου και δώσαμε όλους εκείνους που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Περιθαλπόμενους και εργαζόμενους. Το κέντρο φιλοξενεί περίπου 700 ανθρώπους. Κάναμε όλο το συντονισμό, η διαδικασία ολοκληρώθηκε τέλος Δεκεμβρίου. Η διαδικασία του εμβολιασμού ανήκει στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση που συζητάμε, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο ΕΟΔΥ διαπίστωσε ότι υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια, παρότρυνε τους γιατρούς να δουν αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που επιθυμούν να κάνουν τα εμβόλια», είπε η κ. Νάκου.

«Τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα. Εμείς ήμασταν υπεύθυνοι για τη διαδικασία της λίστας ονομάτων στο τέλος Δεκεμβρίου και της προετοιμασίας των χώρων. Στείλαμε τη λίστα στο υπουργείο Υγείας. Δεν γνωρίζαμε ότι θα περισσέψουν κάποια εμβόλια. Ο ΕΟΔΥ έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαδικασία των εμβολιασμών. Η λίστα δόθηκε το Δεκέμβριο. Ρώτησα να μου πουν ποιοι ήταν στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έδωσε αυτή την εντολή. Δεν γνωρίζω τα στοιχεία των ανθρώπων», συμπλήρωσε η ίδια.

«Τα δεδομένα των εμβολιασμών είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο. Σας μεταφέρω τις πληροφορίες που γνωρίζω. Δεν πήρα συγγενικά μου πρόσωπα για να εμβολιαστούν. Δεν γνωρίζω τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός λίστας. Στα ιδρύματα υπάρχουν οι υπεύθυνοι γιατροί που ασχολούνται με τα του εμβολιασμού», είπε ακόμα η κ. Νάκου.