Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλει ξυλοδαρμούς και συλλήψεις σε φοιτητές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει «επίθεση και άγριο ξυλοδαρμό» σε μέλη της και «αναίτιες συλλήψεις» που πραγματοποιήθηκαν σε φοιτητές.

«Τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα οι φοιτητές από κοινού με εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους σπάσανε τις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία στην πράξη», αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τις σημερινές κινητοποιήσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Αστυνομική βία και αυθαιρεσία καταγγέλλουν οι φοιτητές

Παράλληλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταγγέλλει «επίθεση και άγριο ξυλοδαρμό» σε μέλη της και «αναίτιες συλλήψεις» (διαβάστε ΕΔΩ) που πραγματοποιήθηκαν σε φοιτητές.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Σήμερα 21/1 στο Άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε μαζικότατη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων, ΕΛΜΕ, Συλλόγων ΠΕ και συλλογικοτήτων ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια Κεραμέως, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να σπείρει η Κυβέρνηση.

Οι φοιτητές από κοινού με εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα σπάσανε τις απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία στην πράξη, αποδεικνύοντας πως οι διεκδικήσεις λαού και νεολαίας δεν επιδέχονται απαγορεύσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκαν οι συναγωνιστές μας καθώς και τις αναίτιες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν εις βάρος μελών των φοιτητικών συλλόγων Αρχιτεκτονικής και Φιλολογικού, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης και της αστυνομίας να μας τρομοκρατήσουν!

Δεν πρόκειται να τους περάσει! Το νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα του! Θα βρισκόμαστε στον δρόμο μέχρι την ολική απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών νομοσχεδίων! Το πανεκπαιδευτικό μέτωπο φοιτητών, εκπαιδευτικών, μαθητών, μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα θα πουν την τελευταία λέξη.