Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον φόνο του ψητοπώλη

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο τρόπος που περικύκλωσαν και χτυπούσαν τον 45χρονο δείχνει πως η επίθεση ήταν συντονισμένη και οργισμένη.

Την ενοχή των τριών αδελφών για τον φόνο του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2020 έδειξε η εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την καταδίκη τους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία.

Διαβάστε σχετικά Θεσσαλονίκη: «Ομολογώ με μεταμέλεια, εγώ σκότωσα τον ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου»

«Μου θύμησε επίθεση από κοπάδι από ύαινες», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως η επίθεση που δέχτηκε το θύμα ήταν σφοδρή και σκοπό είχε τον θάνατο του ψητοπώλη.



Παράλληλα, η εισαγγελέας είπε ότι ο τρόπος που τον περικύκλωσαν και τον χτυπούσαν δείχνει πως η επίθεση ήταν συντονισμένη και οργισμένη. Μάλιστα, έκανε αναπαράσταση με το χέρι της τα 13 μαχαιρώματα που κατάφερε ο πρώτος κατηγορούμενος στο θύμα.

Νωρίτερα, κατά τις απολογίες τους τα τρία αδέρφια ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Πρόκειται για έναν πρώην εργαζόμενο στο ψητοπωλείο, 33 ετών, που μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη να σταματήσει να εργάζεται στο κατάστημα, ειδοποίησε τα αδέρφια του για να πάνε σε αυτό. Στο εδώλιο ως κατηγορούμενοι κάθονται ένας 21χρονος που ομολόγησε πως αυτός μαχαίρωσε το θύμα και ένας 38χρονος. Ο 18χρονος αδερφός τους, κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο Ανηλίκων.

Ο 21χρονος, ανέλαβε την ευθύνη κατά τη διάρκεια της απολογίας του τονίζοντας ότι δεν είχε συναίσθηση του τι κάνει. Είπε ακόμα ότι είχε πάρει ναρκωτικά και χάπια λίγες ώρες πριν. «Έβγαλα το μαχαίρι και τον μαχαίρωσα», είπε και πρόσθεσε ότι αργότερα τον έβριζαν για αυτό.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είπαν πως δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν το θύμα, ενώ μάλιστα ο 33χρονος πρώην εργαζόμενος στο ψητοπωλείο τόνισε πως «ο Θεός ξέρει ότι δεν τον έφαγα εγώ».