Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταθέσεις στεφάνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με μέτρα λόγω κορωνοϊού οι καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους φορέων και σωματείων στην Πολυτεχνική Σχολή στο ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Με λιτές καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους φορέων, σωματείων, συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων εορτάζεται φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, όπου γύρω από τον χώρο του ΑΠΘ ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, αυτή τη χρονιά το σημείο θυμίζει έρημο τοπίο.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το σημείο, ζητώντας τα στοιχεία από όσους εκπροσώπους επιθυμούν να περάσουν και να τιμήσουν την επέτειο της Δημοκρατίας.

Στεφάνια έχουν καταθέσει μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, και η συντονίστρια Α Θεσσαλονίκης της ΛΑΕ , Χριστίνα Σουλτανίδου.

«Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που ζούμε φέτος μάς καλεί να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο, όχι ίσως όπως θα θέλαμε αλλά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Επομένως η παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ευαισθησία βρίσκει φέτος ένα πραγματικό νόημα αφού όλοι μας, με τον τρόπο μας, με μια απλή κατάθεση ενός λουλουδιού θα μπορέσουμε να τιμήσουμε όλους αυτούς που πραγματικά αγωνίστηκαν για πράγματα που προφανώς δεν είναι δεδομένα. Παράλληλα η σημερινή μέρα δίνει την ευκαιρία για άλλη μια φορά να τιμήσουμε και τους πραγματικούς αγωνιστές των ημερών μας που δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Σε αυτόν τον χώρο στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, στη Νομική Θεσσαλονίκης, στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο τέτοιες μέρες, τέτοια ώρες πριν από 47 χρόνια Έλληνες νεολαίοι και φοιτητές ξεκίνησαν έναν αγώνα ο οποίος λίγους μήνες μετά θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Τους καρπούς αυτών των αγώνων γευόμαστε σήμερα όλοι εμείς αλλά σε συνθήκες δύσκολες, σε ώρες κρίσιμες, παίρνουμε από την γενναιότητα και από την αποφασιστικότητα τους, δύναμη και δικές μας γενιές θα φροντίσουν να φανούν αντάξιοί τους και να διατηρήσουμε στη χώρα μας όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκαν, την δημοκρατία, την ευημερία και την ανάπτυξη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας.

Νωρίτερα, φοιτητικοί σύλλογοι ανήρτησαν πανό με μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κτήριο της Πολυτεχνικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη μετά από συννενόηση με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και την κοσμητεία του.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Φοιτητές κρέμασαν πανό στην Πολυτεχνική Σχολή (φωτο)