Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εργασίες κατεδάφισης στη Λαμπράκη με το βλέμμα στο «Πάρκο για όλους» (vid)

Συνεργεία του δήμου μπήκαν από νωρίς το πρωί στο οικόπεδο και γκρεμίζουν σταδιακά το πέτρινο τοίχος, ενώ προχωρούν και σε καθαρισμό του χώρου.

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης στο οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος, στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Παυσιλύπου, προκειμένου να δημιουργηθεί το «Πάρκο για Όλους».

Συνεργεία με σκαπτικά μηχανήματα μπήκαν από νωρίς το πρωί στο οικόπεδο και γκρεμίζουν σταδιακά το πέτρινο τοίχος περιμετρικά, ενώ προχωρούν και σε καθαρισμό του χώρου, που τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί.

Τις εργασίες επιθεώρησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Μάκης Κυριζίδης και ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου, Δημήτρη Μήτρου. «Βρισκόμαστε εδώ μήνα Αύγουστο δουλεύοντας, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για την πόλη. Είναι ένα σημείο της πόλης μας στην Τούμπα που έχει πολύ λίγο πράσινο. Με συντονισμένες ενέργειες φτάσαμε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε ένα πάρκο για όλους που από τη μια θα είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και από την άλλη μεριά θα είναι ένας χώρος που θα μπορούν όλοι να έρχονται για να παίζουν. Είμαστε πολύ περήφανοι που για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα πάρκο για όλους, για παιδιά, για άτομα με προβλήματα κίνησης. Κάναμε πρόβλεψη, ώστε να είναι μαζί στο παιχνίδι, μαζί στη ζωή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε 12 μήνες, αυτήν την εποχή, θα εγκαινιάζουμε αυτόν τον χώρο», δήλωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ζέρβας ευχαρίστησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ιδιαίτερα την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία, όπως είπε, είχε σημαντική συμβολή όχι μόνο στην παραχώρηση του χώρου, αλλά και στη χρηματοδότηση του έργου με κονδύλια ύψους 450.000 ευρώ. «Η πόλη αλλάζει. Η Θεσσαλονίκη γίνεται κάθε μέρα καλύτερη και αύριο θα είμαστε σε ένα άλλο έργο, γιατί η πόλη χρειάζεται δουλειά», κατέληξε.

 

Από την πλευρά του ο κ. Κυριζίδης τόνισε πως το πάρκο είχε καταλήξει να είναι ένα φάντασμα τις τελευταίες δεκαετίες. «Μετά από αλλεπάλληλες επιτυχίες και πίεση από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινάμε έναν χώρο πρασίνου, μια παιδική χαρά για όλους, έναν δημόσιο χώρο που τον έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λαμπράκη και της Άνω Τούμπας. Ευελπιστούμε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχουμε δώσει ένα πάρκο – κόσμημα, έναν χώρο πρασίνου που θα τον χαιρόμαστε όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτήν την περιοχή», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, προϋπολογισμού 1,36 εκ. ευρώ, αποσκοπεί στη δημιουργία μίας αστικής νησίδας βασισμένης στην αρχή της ίσης πρόσβασης για όλους με ενταγμένο ειδικό χώρο δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρίες, που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων με κινητικά προβλήματα κι ενός οργανωμένου αστικού πάρκου δραστηριοτήτων αναψυχής και συνάντησης των κατοίκων της περιοχής.