Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 32 ετών σε 66χρονο που ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια

O 66χρονος χρησιμοποιούσε ένα ανήλικο αγόρι ως δόλωμα για να προσεγγίζει τα θύματά του, σε βάρος των οποίων ασελγούσε και τους βιντεοσκοπούσε.

Κάθειρξη 32 ετών, από τα οποία είναι εκτιτέα τα 20, καθώς και χρηματική ποινή 90.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε έναν 66χρονο που κατηγορείται ότι «ψάρευε» ανήλικους και ασελγούσε σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τους βιντεοσκοπούσε.

Στο παρελθόν ο 66χρονος εργαζόταν ως οικονομικός διευθυντής επιχείρησης και προπονητής τέννις, ενώ η δράση του αποκαλύφθηκε το 2018, με την δικογραφία να περιλαμβάνει 13 υποθέσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 66χρονος ασελγούσε σε ανήλικους, κυρίως Ρομά μεταξύ 9-15 ετών, ενώ μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις τους προσέγγιζε χρησιμοποιώντας ως δόλωμα ένα άλλο ανήλικο αγόρι, που τους πρόσφερε χρηματικά ανταλλάγματα για το ακολουθήσουν.

O 66χρονος μαγνητοσκοπούσε τις πράξεις στο σπίτι του στις 40 Εκκλησιές, ενώ μάλιστα κατηγορείται ότι ανάγκαζε τα ανήλικα να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις μεταξύ τους. Μετά τη σύλληψή του, βρέθηκαν στην κατοχή του εκατοντάδες αρχεία πορνογραφικού υλικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που η σύζυγος του 66χρονου ήταν κατάκοιτη στο κρεβάτι.

Κατά τη σημερινή του απολογία εμφανίστηκε αμετανόητος, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 75 ετών (εκτιτέα τα 25), ωστόσο σε δεύτερο βαθμό η ποινή μειώθηκε, καθώς ορισμένες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν στην πλημμεληματική τους μορφή. Ο 66χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.