Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη έξι ετών σε Αφγανό για τον βιασμό ανήλικης τροφίμου ιδρύματος

Ο κατηγορούμενος φέρεται να εξανάγκασε σε συνουσία την 14χρονη τρόφιμο ιδρύματος ανηλίκων μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου τον Ιανουάριο του 2020.

Στη φυλακή επιστρέφει μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό ένας 23χρονος που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης τροφίμου ιδρύματος φιλοξενίας ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 14 ετών και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε οκταετή κάθειρξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 16 Ιανουαρίου του 2020 ο κατηγορούμενος φέρεται να εξανάγκασε σε συνουσία την 14χρονη τρόφιμο ιδρύματος ανηλίκων μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 23χρονος φέρεται να έβαλε το χέρι του στο στόμα του κοριτσιού για να την αποτρέψει από το να φωνάξει βοήθεια. Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν δύο συνομήλικές της και δύο φίλοι του κατηγορούμενου.

Νωρίτερα οι ανήλικες φέρεται να έφυγαν κρυφά από το ίδρυμα όπου φιλοξενούνταν και να συνάντησαν τον Αφγανό και τους φίλους του στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 14χρονη μετά τον βιασμό της, έφυγε έντρομη και εντοπίστηκε από αστυνομικούς ημίγυμνη και ξυπόλυτη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο αρνήθηκε πως βίασε την ανήλικη και είπε πως η πράξη ήταν συναινετική.