Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη και αφέθηκε ελεύθερος

Ένας 24χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων, σωματικές βλάβες, μεταξύ άλλων.

Βγαίνει από τη φυλακή, στην οποία βρέθηκε μετά την προφυλάκισή του τον Σεπτέμβριο του 2021, ένας 24χρονος που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό μιας 14χρονης στη Θεσσαλονίκη, με την οποία φέρεται να έκαναν παρέα.

Ο νεαρός κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για μια σειρά από αδικήματα, ωστόσο κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία (5-2) για το αδίκημα του βιασμού. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 6,5 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και επίσης αποφάσισε η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της εμφάνισης στο ΤΑ του τόπου διαμονής του εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα και της απαγόρευσης κάθε επαφής με την 15χρονη σήμερα κοπέλα.

Μεταξύ άλλων κρίθηκε ένοχος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων, σωματικές βλάβες, απειλή και προσφορά σε χρήση ναρκωτικών.

Οι πράξεις φέρεται να τελέστηκαν από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 24χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την 14χρονη, έχοντας συστηθεί ως ανήλικος και ο ίδιος. Αυτούς τους μήνες κατηγορείται ότι τη χτύπησε, την απειλούσε ότι αν δεν ενδώσει σεξουαλικά θα δείξει βίντεο στους γονείς της, ότι ανέβασε στο Facebook ημίγυμνη φωτογραφία της αλλά και ότι διατηρούσε αρχείο με γυμνές φωτογραφίες και των δυο τους. Παράλληλα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να χτύπησε την ανήλικη στο πρόσωπο δυνατά και μάλιστα μία φορά της έσπασε τα δόντια.

Ο ίδιος στην απολογία του αποδέχθηκε μέρος των κατηγοριών, απορρίπτοντας τον βιασμό και τονίζοντας πως όλα τα υπόλοιπα έγιναν με συναίνεση.

«Έχω μετανιώσει για τη συμπεριφορά μου τον τελευταίο καιρό, για τις απειλές, τη σωματική βία στο πρόσωπο και όλα αυτά. Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη από όλους και υπόσχομαι να μην την πλησιάσω ξανά», είπε ο 24χρονος.

Στο δικαστήριο κατέθεσε νωρίτερα και ο πατέρας της ανήλικης που σημείωσε ότι τους παρουσιάστηκε ως 17χρονος. Μάλιστα είπε ότι τον έπαιρνε μαζί του σε δουλειές αλλά και ότι έχει τύχει να κοιμηθεί στο σπίτι τους όταν έχασε το λεωφορείο.

Ο ίδιος είπε ότι εντόπισε κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά της κόρης του και ανέφερε ότι ζούσε υπό το καθεστώς του φόβου. «Φοβόταν όταν της έλεγε ότι θα μας κάψει, θα κάψει το σπίτι μας», πρόσθεσε.

«Ξαφνικά άρχισε να έχει εντάσεις και αμέσως απευθυνθήκαμε σε παιδοψυχολόγο. Για το δόντι μάς το είπε εκείνη τη μέρα επειδή είπε ότι δεν μπορούσε να φάει σουβλάκι. Είπε ότι γλίστρησε σε ένα παγκάκι και έσπασε. Μετά τα πράγματα εξελίχθηκαν ραγδαία», είπε ο πατέρας της μικρής.