Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατήγγειλαν κυνηγό με δεκάδες σκελετωμένα σκυλιά (vid)

Ο κυνηγός είχε περί τα 30 σκυλιά σκελετωμένα και αλυσοδεμένα να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε θερμοκήπιο κοντά στη Νέα Ραιδεστό.

Έναν κυνηγό στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν δύο μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Προστασίας και Πρόνοιας των Ζώων, καθώς βρήκαν δεκάδες σκυλιά σκελετωμένα και αλυσοδεμένα να ζουν σε άθλιες συνθήκες σε θερμοκήπιο που ο ίδιος διατηρεί και στην άκρη του δρόμου.

Το θερμοκήπιο, σύμφωνα με το zoosos.gr, βρίσκεται κοντά στη Νέα Ραιδεστό, επί της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου και τα 30 σκυλιά βρέθηκαν όλα υποσιτισμένα, αλυσοδεμένα κάτω από δέντρα, μέσα σε παλέτες, καφάσια και παλιοσίδερα με βρόμικο νερό. Μαζί με τα ενήλικα σκυλιά, η Κορίνα Καραταράκη και η Ιωάννα Ιωακειμοπούλου, μέλη της Φιλοζωικής βρήκαν και αρκετά κουτάβια.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι δύο γυναίκες κάλεσαν τις αρχές, που έφτασαν στο σημείο, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε και ο ιδιοκτήτης των σκύλων που δήλωσε κυνηγός στο επάγγελμα και όπως είπε «έχω ένα μεράκι. Θα με καταδικάσετε κιόλας;».



Την υπόθεση ανέλαβε το Α.Τ. Θέρμης που θα βεβαιώσει και τα σχετικά πρόστιμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο κυνηγός δεν συνελήφθη για παθητική κακοποίηση ζώων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.