Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Και με lockdown... καλύτερη η κίνηση στο Καπάνι - Οι τιμές των προϊόντων

Οι ιχθυοπώλες λένε ότι πέρσι και με τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό ήταν καλύτερη η κίνηση στο Καπάνι - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση σήμερα Καθαρά Δευτέρα στην ψαραγορά στο Καπάνι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως λένε οι ιχθυοπώλες, παρά το γεγονός ότι πέρυσι ίσχυαν τα αυστηρά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, ο κόσμος ήταν περισσότερος σε σχέση με φέτος. Το εξηγούν δε, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλο μούδιασμα στον καταναλωτή εξαιτίας του κύματος της ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά.

Οι τιμές στα περισσότερα θαλασσινά εκτός από τα όστρακα και τις γυαλιστερές είναι αυξημένες κατά 2-3 ευρώ εξαιτίας, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, της αύξησης του μεταφορικού κόστους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ το χταπόδι πέρυσι έφτανε στα 14 ευρώ ενώ φέτος λόγω και των ελλειψεων του είδους άγγιξε ακόμη και τα 20 ευρώ.

Φθηνότερα ως είθισται είναι τα θράψαλα που κινούνται στα 7 ευρώ, τα μύδια κοντά στα 4 ευρώ. Ο μπακαλιάρος Καβάλας στα 16 ευρώ, ο σολομός Μεσογείου στα 16 ευρώ, και οι γαρίδες ανάλογα το είδος ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν τα 16 ευρώ.

Στα μεγαλύτερα ψάρια η τσιπούρα στα 8 ευρώ, ενώ η πελάγους φτάνει και τα 16 ευρώ, τα λαβράκια είναι στα 12 ευρώ, το φαγγρι στα 16 και το Μυλοκόπι στα 12 ευρώ.



Η αγορά θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 3 το μεσημέρι.