Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοινό μέτωπο Εκκλησίας και Ιατρικού Συλλόγου για τους εμβολιασμούς

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους μητροπολίτες της Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση των εμβο΄λιασμών.

Σειρά επαφών με τους μητροπολίτες της Θεσσαλονίκης άρχισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ήδη απλο την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο, ενώ σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας που εδώ και καιρό καταβάλλουμε για να μεταπείσουμε και να δώσουμε ένα επιστημονικό στίγμα και να ξεφύγουμε από τον σκοταδισμό σχετικά με τα εμβόλια, αποστείλαμε μία επιστολή συνάντησης με τους μητροπολίτες της Θεσσαλονίκης. Εμείς εκφράσαμε τη βούλησή μας -και συμφωνούμε απόλυτα με την Εκκλησία- να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου και δια μέσου των ιερών ναών να εκπέμψουμε ως Ιατρικός Σύλλογος ένα μήνυμα για την ασφάλεια των εμβολιασμών», δήλωσε ο κ. Νίτσας.

Σε ερώτηση για τις παρελάσεις, ο πρόεδρος του ΙΣΘ απάντησε ότι μπορούν και πρέπει να γίνουν, σημειώνοντας ότι καθημερινά γίνονται παρελάσεις διαφόρων ομάδων, είτε διαμαρτυρόμενων, είτε άλλων. «Θεωρώ ότι πρέπει να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα των αποστάσεων και της μάσκας και νομίζω πως δεν θα ξαναζήσουμε στη Θεσσαλονίκη, αν προσέξουμε όλοι, αυτά που ζήσαμε την προηγούμενη χρονιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νίτσας ανέφερε πως πλέον η πίεση στα νοσοκομεία έχει ενταθεί, επισημαίνοντας πως καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να μη γίνουν πάλι τα νοσοκομεία μίας νόσου. «Αυτή είναι και η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και η θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών που εμβολιάστηκαν», δηλωσε και πρόσθεσε πως οι προσπάθειες όλων στρέφονται στην κατεύθυνση να μην χρειαστεί να κλείσουν κλινικές, μεταπείθοντας όσους διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο, το οποίο χαρακτήρισε ως τη μόνη ασφαλή και αξιόπιστη λύση «για να ξεφύγουμε από την πανδημία και να νοσήσουμε ήπια ή ελαφριά και όχι βαριά ή να πεθάνουμε».

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ ανακοίνωσε επίσης ότι είναι θέμα ημερών οι εμβολιασμοί παιδιών από ιδιώτες παιδιάτρους.