Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μητσοτάκης και Καραμανλής σε μετρό και ΟΑΣΘ

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τον σταθμό Αγία Σοφία του μετρό. Στον σταθό Σιντριβάνι και στο αμαξοστάσιο Φοίνικα σήμερα ο Κ. Καραμανλής

Από σήμερα άρχισε η άνοδος στη Θεσσαλονίκη των διαφόρων υπουργών ενόψει των αυριανών εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται από αύριο στην πόλη και, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες είχε παρουσιάσει προ ημερών η Voria.gr, κάποια στιγμή το απόγευμα αναμένεται να επισκεφθεί τον σταθμό Αγία Σοφία του μετρό, προκειμένου να δει τις εργασίες επανατοποθέτησης μέρους των αρχαιοτήτων οι οποίες είχαν απομακρυνθεί από το χώρο, κατά το στάδιο κατασκευής του σταθμού.

Πρόκειται για μια κίνηση με σαφή πολιτικό συμβολισμό που συνδέεται με τον πολύπαθο γειτονικό σταθμό Βενιζέλου όπου, έπειτα από πολλές αντιδικίες, δικαστικές και πολιτικές διαμάχες, ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες η διαδικασία της προσωρινής απόσπασης των αρχαιοτήτων προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά αυτής της απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας από περίπου 300 πολίτες της Θεσσαλονίκης καθώς και από συλλογικότητες με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η έγκριση της μελέτης. Η εκδίκαση της αίτησης προσδιορίστηκε για τον προσεχή Ιανουάριο. Παράλληλα, κατατέθηκε και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής με την οποία ζητείται η διακοπή των εργασιών απόσπασης των αρχαιοτήτων έως ότου αποφανθεί το ΣτΕ η οποία επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά αναβλήθηκε για τη Δευτέρα.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη τη δημιουργία ενός ακόμη μουσείου για τις αρχαιότητες του μετρό, το οποίο θα λειτουργήσει στον τριώροφο υπόγειο χώρου του επίσταθμου, μεταξύ των σταθμών Συντριβάνι και Πανεπιστήμιο.

Στον σταθμό Σιντριβάνι βρέθηκε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο υπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης επιθεώρησαν το χώρο πέριξ του εργοταξίου ο οποίος απελευθερώθηκε και παραδίδεται στην τελική του διαμόρφωση, προς χρήση. Τη σχετική ενημέρωση έκαναν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Κουρέτας.

Ο κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, επισκέφθηκε και τον ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα όπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας του παρουσίασε, μεταξύ άλλων, και το σύστημα εισροών – εκροών, μέσω του οποίου ελέγχεται η τροφοδοσία των λεωφορείων με καύσιμα. Στο αμαξοστάσιο βρέθηκε και η ηγεσία του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος Γιάννης Καλογερούδης και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Τόσκας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί αύριο τα γραφεία του ΟΑΣΘ προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη σχετικά με θέματα της αστικής συγκοινωνίας.

«Ο ΟΑΣΘ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν το 2019. Όμως δεν συγκρινόμαστε με τότε αλλά με το τι έχουμε κάνει εμείς τον τελευταίο ένα χρόνο», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός προσθέτοντας ότι «έχουμε αυξήσει τα δρομολόγια». Καταληκτικά τόνισε ότι «σε λίγο καιρό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν 550 λεωφορεία από 235 που παραλάβαμε», σημείωσε o υπουργος σε ανάρτησή του στο facebook.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα βρεθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι στη ΔΕΘ προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου του.