Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κυριακάτικο τραπέζι στην Αριστοτέλους για αστέγους και απόρους (φωτο)

Πάνω από 25 άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εθελοντικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος», ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο

Μία πολύ όμορφη δράση λαμβάνει χώρα από το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εθελόντριες και εθελοντές μαζεύτηκαν επί της Αριστοτέλους, λίγο πριν τη συμβολή της με τη Βασιλέως Ηρακλείου, έπιασαν τα μαχαίρια, τους τρίφτες και τα λάχανα και μαγείρεψαν για καλό σκοπό για όσους το έχουν ανάγκη.

Ο λόγος για μία ακόμα δράση της εθελοντικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» με έδρα την Αθήνα που κάνει δράσεις και στην πόλη μας. Για πέμπτη συνεχόμενη Κυριακή όποιος το επιθυμεί μαζεύεται σε έναν πάγκο στο κέντρο της πόλης με υλικά από το σπίτι του και μαγειρεύει για αστέγους αλλά και για άτομα τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Σήμερα σερβίρεται ένα εναλλακτικό λαχανόρυζο με πράσινο μήλο και καρότο.

Όπως δηλώνει στη Voria.gr η Ειρήνη Μπουντούρη, μια από τις συντονίστριες της προσπάθειας στη Θεσσαλονίκη, η προσέλευση εθελοντών σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. «Πάνω από 25 άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της εθελοντικής κουζίνας μας, σε συνέχεια μιας προσπάθειας που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, έχοντας την τιμή να μεταφέρουμε την κληρονομιά του κ. Πολυχρονόπουλου».

«Το όμορφο σε αυτήν την προσπάθεια είναι ότι όποιος περνάει και επιθυμεί μπορεί να πάρει ένα πιάτο ζεστό φαΐ. Προφανώς και υπάρχουν πρωτόκολλα που ακολουθούμε για να μη χάνεται η ουσία της προσφοράς», σημείωσε και κατέληξε: «Έτσι, όπως και κάθε Κυριακή στη 1, όποιος επιθυμεί να προσφέρει είναι ευπρόσδεκτος».

Ένας από τους κύριους υποστηρικτές  αυτής της προσπάθειας είναι ο σεφ Έρμαν, ο οποίος είναι κουρδικής καταγωγής από την Τουρκία και μετά το πραξικόπημα ζήτησε πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. Τώρα βρίσκεται εδώ, μαγειρεύει και προσφέρει σε όσους το έχουν ανάγκη.

Αρκετοί Θεσσαλονικείς κάνοντας τη βόλτα τους σταμάτησαν, ρώτησαν και ενημερώθηκαν για την πράξη αλληλεγγύης.

Τα γεύματα είναι διαθέσιμα τόσο για όσους περνούν πό το σημείο όσο και για άτομα τα οποία γνωρίζουμε και τους τα πηγαίνουμε εμείς στο σημείο που κάθονται.