Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κυρσανίδης και Σίσκου βραβεύτηκαν από το δημοτικό συμβούλιο

Δύο νεαρούς αθλητές που κατέκτησαν σπουδαίες διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα βράβευσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Τον Δημήτρη Κυρσανίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας και την 10χρονη Ευαγγελία Σίσκου που έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού στο Μπατούμι της Γεωργίας βράβευσε απόψε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Είναι τιμή και χαρά να έχουμε μαζί μας αυτά τα νέα παιδιά. Τους αξίζουν μόνο συγχαρητήρια και αποτελούν πρότυπο», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, καλώντας τους να παραλάβουν τις τιμητικές βραβεύσεις.

«Είναι μεγάλη μου τιμή η βράβευση από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Το παρκούρ είναι παρεξηγημένο άθλημα. Πηγαίνει το μυαλό στις στέγες, όμως δεν ισχύει, έχουμε ξεφύγει από αυτό κι έχουμε πάει στο κομμάτι των πάρκων. Με καλούν πολλοί δήμοι στην Ελλάδα για να γίνουν σωστές μελέτες και να κάνουμε πράγματα στο αστικό περιβάλλον. Αυτό κυνηγάμε», δήλωσε ο Δημήτρης Κυρσανίδης από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Από την πλευρά της η 10χρονη Ευαγγελία Σίσκου ευχαρίστησε το Σώμα για την τιμή και τη βράβευση ενώ ο προπονητής της, Αλέξανδρος Κουσκούτης, από την πλευρά του τόνισε πως «υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά και να βοηθάτε στη διάδοση του σκακιού».

Πηγή/φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ