Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλασική μουσική κάτω από τα αστέρια στο Θέατρο Δάσους

Το 8ο Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται με μια μουσική βραδιά με σπανιόλικους και τσιγγάνικους ρυθμούς από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Με γνωστούς σπανιόλικους και τσιγγάνικους ρυθμούς, σε μια μουσική βραδιά κάτω από τ' αστέρια, εμφανίζεται το Σάββατο 27 Αυγούστου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο 8ο Φεστιβάλ Δάσους με τη συναυλία «Bolero!», υπό τη διεύθυνση του Γάλλου μαέστρου Philippe Forget και τη διακεκριμένη Ελληνίδα μεσόφωνο Μαρισία Παπαλεξίου.

Το πρόγραμμα στο Θέατρο Δάσους ξεκινά με το ‘Ισπανικό Καπρίτσιο' που ο Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ έγραψε γοητευμένος από τη μελωδική λαμπρότητα και τον ρυθμικό πλούτο της παραδοσιακής ισπανικής μουσικής, την οποία γνώρισε μέσα από τα ταξίδια του ως αξιωματικός του Nαυτικού.

Η όπερα ‘Κάρμεν' είναι το magnum opus του Ζωρζ Μπιζέ και σίγουρα ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου. Ο συνθέτης ντύνει αριστουργηματικά με τη μουσική του την τραγική ιστορία της φλογερής τσιγγάνας και «την περνά στην αιωνιότητα», σύμφωνα με τη ρήση του Χιου Μακ Ντόναλντ.

Ο Μανουέλ ντε Φάλια έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ο σπουδαιότερος Ισπανός συνθέτης, με τα έργα του να αποτελούν μία βαθιά τομή στην καρδιά της μουσικής της πατρίδας του και να την αναδεικνύουν όσο ποτέ πριν. Το «Τρίκωχο Καπέλο» είναι το πλέον γνωστό του μπαλέτο, με τη μουσική του να μεταδίδει τη χαρά της ζωής και το ανδαλουσιανό πάθος. Τα βαθιά συναισθηματικά «Επτά Ισπανικά Τραγούδια» είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακές ισπανικές μελωδίες και χορούς.

Το διάσημο «Μπολερό» είναι η πλέον δημοφιλής σύνθεση του Μωρίς Ραβέλ και αποτελεί ένα μοναδικό μουσικό επίτευγμα, δεδομένου ότι ο ιδιοφυής συνθέτης καταφέρνει να δημιουργήσει κάτι τόσο εντυπωσιακό βασιζόμενος σε ένα απλό κρεσέντο.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ.