Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλείνει για απόψε και αύριο το τρίγωνο Δωδεκανήσου-Μοναστηρίου-26ης Οκτωβρίου

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε μία λωρίδα κάθε φορά

Εργασίες κατασκευής και συντήρησης οριζόντιας σήμανσης (συμπεριλαμβανομένων των σημάνσεων στις πεζοδιαβάσεις) θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε τρεις κεντρικές οδικές αρτηρίες στην ευρύτερη περιοχή του Βαρδαρίου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή (17-06-2022) και αύριο Σάββατο (18-06-22) κατά τις ώρες 22.00΄ έως 06.00΄ στην περιοχή του Σταθμού Δημοκρατίας θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής και συντήρησης οριζόντιας σήμανσης (συμπεριλαμβανομένων των σημάνσεων στις πεζοδιαβάσεις) από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Συγκεκριμένα στις οδούς:

-Μοναστηρίου και στα δύο ρεύματα πορείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μιχαήλ Καλού και Δωδεκανήσου,
-στην οδό 26ης Οκτωβρίου και στα δύο ρεύματα πορείας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μοναστηρίου και Πολυτεχνείου και
-στην οδό Δωδεκανήσου, μεταξύ των οδών Εγνατία και Πολυτεχνείου,

Κατά την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών, θα διακόπτεται τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων σε μία (1) κάθε φορά λωρίδα κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την ελεύθερη/ες λωρίδες κυκλοφορίας ή από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος του ιδίου κάθε φορά ρεύματος πορείας.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή (17-06-2022) αμφιδρομείται μόνιμα το τμήμα της οδού 26ης Οκτωβρίου, από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Μοναστηρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από δύο (2) ρεύματα πορείας (ένα ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από την οδό Πολυτεχνείου προς την οδό Μοναστηρίου και ένα ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από την οδό Μοναστηρίου προς την οδό Πολυτεχνείου). Για κάθε ρεύμα πορείας θα υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι στον Κόμβο Μοναστηρίου-Λαγκαδά-Εγνατία, δεν θα επιτρέπεται η ευθεία κίνηση των οχημάτων τόσο από την οδό 26ης Οκτωβρίου προς την οδό Λαγκαδά όσο και από την οδό Λαγκαδά προς την οδό 26ης Οκτωβρίου.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από απογευματινές ώρες της Παρασκευής (17-06-22), μετά το πέρας των εργασιών από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.