Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κλείνουν το κέντρο οι αγρότες το Σάββατο λόγω Agrotica

H αρχή των κινητοποιήσεων αναμένεται να γίνει το Σάββατο όταν αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα δώσουν το παρών στα εγκαίνια της Agrotica

Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις απηύθυνε εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων ο αγροτοσυνδικαλιστής Ρίζος Μαρούδας, σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, η αρχή αναμένεται να γίνει το Σάββατο όταν αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία θα δώσουν το παρών στα εγκαίνια της Agrotica, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν στην κυβέρνηση για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων της. Όπως είπε οι αγρότες σχεδιάζουν να κλείσουν το Σάββατο την οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θα υπάρξουν συμβολικά κάποια τρακτέρ.

Παράλληλα άφησε αιχμές για όσους αγρότες απέχουν από τις φετινές κινητοποιήσεις, λέγοντας ότι «κάποιοι αγρότες πιστεύουν στο κίνημα συνδιαλλαγών με την εκάστοτε κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε τα μπλόκα ως τη μοναδική μορφή πίεσης προς την κυβέρνηση, ενώ κάλεσε τους αγρότες «να πιστέψουν ότι τα τρακτέρ είναι δύναμη». Ακόμα επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει φέτος αποκλεισμός της εθνικής οδού, αλλά συμβολικοί αποκλεισμοί δρόμων σε ορισμένα σημεία.

Ακόμη περιμένουν για αποζημιώσεις

Στην αναμονή για τις αποζημιώσεις από μια καταστροφική χρονιά λόγω του χαλαζιού επισήμανε πως βρίσκονται οι αγρότες στην Πέλλα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γυψοχωρίου Χρήστος Κάμτσης, επισημαίνοντας τη χαμηλή τιμή που αναγκάστηκαν και φέτος να πουλήσουν τα ροδάκινα, αφήνοντας αιχμές στα εργοστάσια επεξεργασίας, κατηγορώντας τους επιχειρηματίες για εκβιασμό.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού, επισήμανε ότι οι αγρότες βιώνουν ακόμα και σήμερα το παράδοξο να μην γνωρίζουν την τιμή πώλησης των προϊόντων τους κάθε χρονιά, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν ξέρουμε κάθε χρονιά πότε θα πληρωθούμε».