Skip to main content

Τσίπρας: Δυστυχώς, οι προβλέψεις μου για την ύφεση επιβεβαιώθηκαν

Συνάντηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης - Ποιοι παρευρέθησαν

Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ήταν η προτεραιότητα της φετινής σύσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Στην κλειστή σύσκεψη, ο Αλέξης Τσιπρας πλαισιώθηκε από τους τομεάρχες Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου, Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και από τοπικούς βουλευτές.

Κατα την εισηγητική του ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε τους άξονες της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο που αφορούν τη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός ότι οι προβλέψεις του περί ύφεσης επιβεβαιώθηκαν, ενώ ζήτησε να υπάρξει στήριξη των επιχειρήσεων και προστασία των εργασιακών σχέσεων.

«Η επιτυχία της χώρας στην πρώτη φάση της πανδημίας έδωσε χρόνο που έπρεπε να αξιοποιηθεί καλύτερα. Τα νοσοκομεία ενισχυθηκαν τόσο με προσωπικό όσο και με υλικοτεχνική υποδομή», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα όμως η γενικότερη εικόνα δεν ειναι θετική», συμπλήρωσε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, αλλα και για ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων, την ώρα που, όπως είπε, εργάζονται λιγότεροι στα δημόσια νοσοκομεία.

Απο πλευράς παραγωγικών φορέων το παρών δίνουν ο γραμματέας ΕΒΕΘ Παναγιώτης Μενεξόπουλος, για λογαριασμό του ΕΞΘ, ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Γιάννης Ασλάνης, ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του ΟΕΕΘ Κωνσταντίνος Ιακώβου, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΣΒΕ Γιάννης Σταύρου, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Ανδρέας Γιακουμής, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης και η Α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Χρύσα Γρανούζη.