Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κόλλησε η επέκταση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος

Μετά τη συγχώνευσή του με το νοσοκομείο «Παναγία», κρίθηκε απαραίτητη η πρόσθεση 200 ή και περισσότερων κλινών στο νοσοκομείο, κάτι που δεν έγινε.

«Στον πάγο» παραμένει η ένταξη του νοσοκομείου Άγιος Παύλος σε αναπτυξιακά προγράμματα (ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ) για την επέκταση των υποδομών του.

Μετά τη συγχώνευσή του με το νοσοκομείο «Παναγία», κρίθηκε απαραίτητη η πρόσθεση 200 ή και περισσότερων κλινών στο νοσοκομείο, αφού αυτές χάθηκαν με το κλείσιμο του «Παναγία», ωστόσο αυτό ανεστάλη λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διευθέτησε όλα τα προσκόμματα που υπήρχαν ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου και έγινε και η δήλωση εγγραφής του στο Κτηματολόγιο.

«Επειδή, όμως, είναι αδιαμφισβήτητες οι αυξημένες ανάγκες νοσηλείας στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίες πολλαπλασιάζονται, λόγω τουριστικής αιχμής, τους περισσότερους μήνες του χρόνου, ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα, γεγονός που επισημάνθηκε με ερώτησή μας στις 19 Νοεμβρίου, στην οποία και επανήλθαμε», αναφέρει ο βουλευτής.

Ο κ. Κικίλιας αναμένεται να απαντήσει σήμερα στον κ. Αμανατίδης, όσον αφορά τις προθέσεις του υπουργείου Υγείας για το νοσοκομέιο Άγιος Παύλος.