Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή στη μεγαλύτερη Agrotica όλων των εποχών (vid)

Χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται και σήμερα το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 27ης Agrotica - Δείτε βίντεο

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η προσέλευση του αγροτικού κόσμου στην 27η έκθεση Agrotica, σήμερα Σάββατο, τρίτη ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης, αποδεικνύοντας, έτσι, τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον κλάδο.

Η μεγάλη προσέλευση αποδεικνύει και φέτος το τεράστιο ενδιαφέρον για την αγροτική οικονομία και τον πρωτογενή τομέα, που μπορεί να αποτελέσει το στιβαρό υπομόχλιο για την επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης. Εξάλλου, πλήθος κόσμου παρακολούθησε και το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία», στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

Η φετινή Agrotica είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών και σημειώνει νέα ρεκόρ τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Καλύπτει συνολικά πάνω από 39.000 τ.μ. στεγασμένων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, μέγεθος ενισχυμένο κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, ενώ οι εκθέτες ανέρχονται σε 1.950 από 45 χώρες (άμεσοι και έμμεσοι) έναντι 1.503 το 2016 και 1.349 το 2014.

Στη φετινή διοργάνωση καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας, από όλη τη χώρα, ενώ συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων, αλλά και όλοι οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ). Επίσης συμμετέχει πλειάδα συνδέσμων, οργανισμών και φορέων, μεταξύ των οποίων, εκτός από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), που είναι και υποστηρικτές της έκθεσης.

Η 27η Agrotica φιλοξενεί πολυάριθμα γκρουπ εμπορικών αποστολών από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αλλά και περίπου 500 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 20 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Σε αυτούς περιλαμβάνονται γκρουπ ξένων επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται μαζικά στην έκθεση, ενώ μεγάλες οργανωμένες αποστολές πολλών χιλιάδων επισκεπτών αναμένονται από όλη την Ελλάδα.

Η νότια πύλη του εκθεσιακού κέντρου έχει μεταφερθεί για τις ανάγκες της έκθεσης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», από όπου θα μπορούν να εισέρχονται οι επισκέπτες (αντί της πύλης Τόξο ΧΑΝΘ).

Το ωράριο λειτουργίας της Agrotica είναι Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή 10:00 με 19:00 και Σάββατο 10:00 με 20:00.

Η 27η Agrotica  πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).