Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών: Αδιανόητη η παράταση του λουκέτου

Το σωματείο επαγγελματιών ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Μακεδονίας-Θράκης χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόφαση να μην ανοίξουν οι δομές.

Τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξει παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στις 10 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία επαναλειτουργούν δια ζώσης γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία, εκφράζει το σωματείο επαγγελματιών ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας-Θράκης.

Το σωματείο σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως «οι ιθύνοντες δεν έχουν λάβει υπόψιν τους κάποιες σοβαρές παραμέτρους», αναφέροντα πως «όλο αυτόν τον καιρό μάθαμε ότι τα νήπια ακόμη κι αν κολλήσουν έχουν πολύ χαμηλά ιικά φορτία και σπανιότατα κινδυνεύουν ή μεταδίδουν τον ιό».

Παράλληλα υποστηρίζουν πως τα νήπια «μπορούν να φορούν μάσκες και τις φορούν πολύ πρόθυμα όποτε τους ζητείται» και διερωτώνται: «Ποιος σκέφτηκε το επιχείρημα ότι ενώ τα παιδιά του νηπιαγωγείου μπορούν να κάνουν self tests τα μικρότερα δεν μπορούν;».

«15 μήνες τώρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν με ασφάλεια και δεν υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα που να ενοχοποιούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας (0-4). Είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε, πώς είναι πιο ασφαλές να πάρεις το παιδάκι σου σε ταβέρνες, καφετέριες, παιδικές χαρές, παραλίες, ακόμη και στις διακοπές σε λίγες μέρες και δεν είναι ασφαλές να βρίσκεται στο προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου του, που πλέον θα μπορούσε λόγω καιρού να λειτουργεί και στους εξωτερικούς χώρους. Αφαιρούμε την δυνατότητα από τα παιδιά, του πολύτιμου περιβάλλοντος καλλιέργειας, δημιουργικότητας και χαράς του σχολείου, στερώντας τους την ανάγκη για κοινωνικοποίηση και επαφή με τους συνομήλικούς συμμαθητές τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Κλείνοντας, ενστερνιζόμαστε την αγωνία των γονιών οι οποίοι έχουν κληθεί να επιστρέψουν στις εργασίες τους και προβληματίζονται για το πού θα αφήσουν τα παιδιά τους» καταλήγει το σωματείο.