Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, αλλά θα γίνει κανονικά

Η διοίκηση του Οργανισμού σε σχετική της ανακοίνωση ζητά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης από το Συνδικάτο Εργαζομένων.

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για αύριο, Τετάρτη 15 Ιουνίου, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Η διοίκηση του Οργανισμού σε σχετική της ανακοίνωση «ζητά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης από το Συνδικάτο και τονίζει ότι στις Δημοκρατίες οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως και οι νόμοι, δεν εφαρμόζονται αλά καρτ».  

«Κανονικά η απεργία, θα δικαιωθούμε στο Εφετείο»

Παρ' όλα αυτά, η 24ωρη απεργία θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, η απόφαση του Πρωτοδικείου βασίστηκε σε παράλειψη δήλωσης συγκεκριμένου προσωπικού ασφαλείας, κάτι που όμως δεν ισχύει, οπότε θεωρείται δεδομένη η δικαίωση από το Εφετείο.

«Η απόφαση του Πρωτοδικείου έκρινε ότι η απεργία είναι παράνομη, με το σκεπτικό ότι δεν δώσαμε δύο άτομα προσωπικό ασφαλείας στην τηλεματική, όπως ορίζει το συμφωνητικό. Εμείς αυτά τα δύο άτομα τα είχαμε ορίσει, αλλά προφανώς στη βιασύνη να βγει άμεσα μία απόφαση δεν πρόσεξαν μέσα στον όγκο των εγγράφων ότι αυτά τα δύο άτομα είχαν οριστεί», είπε και πρόσθεσε: «Ήδη έχω μιλήσει με τον δικηγόρο να προσφύγει στο Εφετείο, το οποίο είμαστε 100% σίγουροι πως θα αποφανθεί ότι είναι νόμιμη η απεργία και θα δικαιωθούμε».