Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό σχολείου στην Περαία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος που διδάσκει ο εκπαιδευτικός που διαγνώστηκε με Covid-19 θα παραμείνει κλειστό για ένα 14ήμερο.

Κρούσμα κορωνοϊού διαγνώστηκε το βράδυ της Παρασκευής σε εκπαιδευτικό του 3ου δημοτικού σχολείου Περαίας του δήμου Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του σχολείου, μετά  από επικοινωνία του υπεύθυνου διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολ. Θες/κης, διατάχθηκε όπως προβλέπεται, οι μαθητές/τριες του συγκεκριμένου τμήματος (Γ2), να μην προσέλθουν στο σχολείο, για 14 μέρες, από τη Δευτέρα 21/9/20 έως και την Παρασκευή 2/10/20,  με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους.

Εάν κατά την διάρκεια της δεκατετραήμερης καραντίνας, κάποιο παιδί εμφανίσει συμπτώματα, τότε και μόνο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Τονίζεται δε πως πρόκειται να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση του σχολικού χώρου.

Επισημαίνεται πώς, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αναστέλλεται η λειτουργία μόνο του συγκεκριμένου τμήματος(Γ2). Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του ιού, θα λειτουργούν κανονικά.

«Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην εκπαιδευτικό μας», καταλήγει η ανακοίνωση.