Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λίστα αναμονής στα... νεκροταφεία Καλαμαριάς-Δεν υπάρχει χώρος για νέες ταφές

Πρόβλημα πληρότητας στα νεκροταφεία Καλαμαριάς, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για νέες ταφές - Άγνωστο αν θα μπορέσει αν δοθεί λύση στο πρόβλημα

Σε λίστα αναμονής για την... ταφή των νεκρών συγγενών τους μπαίνουν δημότες του δήμου Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα πληρότητας των νεκροταφείων Καλαμαριάς, καθώς δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να πραγματοποιηθούν νέες ταφές, με αποτέλεσμα οι νεκροί να παραμένουν άταφοι για μέρες!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τελευταίο διάστημα οι θάνατοι στον δήμο Καλαμαριάς έχουν πολλαπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη για περισσότερες ταφές. Όμως, οι εκταφές στο νεκροταφείο Καλαμαριάς δεν καλύπτουν τον αριθμό των απαιτούμενων ταφών και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το νεκροταφείο έχει έκταση μόλις 18 στρέμματα, έχει δημιουργηθεί το εν λόγω πρόβλημα.

Μάλιστα, οι ψυκτικοί θάλαμοι του δήμου Καλαμαριάς δεν καλύπτουν τις ανάγκες, με αποτέλεσμα οι συγγενείς των θανόντων να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

Αν και στον μελλοντικό σχεδιασμό υφίσταται η δημιουργία ενός νέου κοιμητηρίου στην περιοχή των Ταγαράδων, αυτό θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά από τουλάχιστον μία πενταετία.

Άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσει αν δοθεί λύση στο πρόβλημα ή αν θα συνεχίζουν να επωμίζονται το βάρος οι δημότες της Καλαμαριάς.