Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο στα μαγαζιά έως τέλος Μαρτίου ζητούν οι έμποροι

Έκκληση στους εμπόρους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους έως και το τέλος του μήνα ώστε να περιοριστεί η πανδημία.

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων (δείτε εδώ) ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά παράταση του μέτρου έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

«Εάν εξαπλωθεί ο ιός, τότε η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη και το ελληνικό σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που θα ακολουθήσουν σε αυτή την περίπτωση. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, όπως μας προτρέπει η Κυβέρνηση, για να διευκολύνουμε το έργο όλων αυτών που κάνουν μια τεράστια προσπάθεια για την μη εξάπλωση του συγκεκριμένου ιού», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα αναφέρεται ότι το «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» αφορά όλους τους πολίτες, για να βοηθηθούν αυτοί που αγωνίζονται καθημερινά για τη διάσωσή μας.

«Με αίσθημα ευθύνης ζητούμε από τις εμπορικές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην παραπάνω πρόταση και να παραμείνουν κλειστές έως τις 31 Μαρτίου», καταλήγει ο ΕΣΘ, τονίζοντας πως ανάλογα με τις εξελίξεις, θα υπάρξει στο μέλλον σχετική ενημέρωση.