Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη ΧΑΝΘ ο πατριάρχης Βαρθολομαίος - Του χάρισαν τη φανέλα με το 7 (φωτο+vid)

Στο γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ έδωσε πατριαρχική ευλογία και πατρική ευχή στην αδελφότητα που διανύει τη δεύτερη δεκαετία ζωής και προσφοράς στην πόλη

Με λουλούδια που του προσέφεραν παιδιά και μέλη του λαογραφικού συλλόγου της αδελφότητας με παραδοσιακές στολές υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο η διοίκηση της ΧΑΝΘ, πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ξεναγήθηκε στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ, που περιλαμβάνει αντικείμενα και φωτογραφίες από την ιστορία του αθλήματος στην πόλη. Μάλιστα υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών, ενώ οι υπεύθυνοι της αδελφότητας του χάρισαν τη φανέλα μπάσκετ της ΧΑΝΘ με το νούμερο 7.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο γήπεδο μπάσκετ της ΧΑΝΘ έδωσε πατριαρχική ευλογία και πατρική ευχή στην αδελφότητα που διανύει τη δεύτερη εκατονταετία ζωής και προσφοράς στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επισκεπτόμαστε τη ΧΑΝΘ με τη συμπλήρωση 100 ετών ζωής και κοινωνικής προσφοράς. Τα ίδια συναισθήματα έχουν και οι συνοδοί μου. Στο σύνολο είναι μια οργάνωση που τιμά το γένος μας, την πόλη της Θεσσαλονίκης, το ιδεώδες του αθλητισμού. Συγχαίρω και ευλογώ από καρδίας όλους όσους εργάζονται, με επικεφαλής την κ. πρόεδρο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απηύθυνε. Πριν από λίγο έφτασα στη Θεσσαλονίκη και χαίρομαι διότι εγκαινιάζω τη σύντομη παρουσία μου με αυτήν εδώ την επίσκεψη, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνία, για την εκκλησία και για το ταπεινό μου πρόσωπο», δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα μείνει και αύριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ από την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στο Άγιον Όρος.