Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μάχη με τον κορωνοϊό δίνουν ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς που εφημερεύουν

Με τα κρεβάτια κατειλημμένα στις ΜΕΘ ξεκίνησαν από το πρωί τις εφημερίες τους τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη.

Σκληρή μάχη δίνουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το πρωί στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς, που εφημερεύουν στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι κατειλημμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο νοσοκομεία ξεκίνησαν το πρωί την εφημερία τους, χωρίς να διαθέτουν ούτε ένα άδειο κρεβάτι στις εντατικές τους.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε την εφημερία του στις 8 το πρωί με 42 κρεβάτια κατειλημμένα. Δημιουργήθηκαν κρεβάτια στην Στεφανιαία μονάδα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για άτομα που θα χρειαστούν διασωλήνωση. Έως σήμερα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid 230 άτομα, ενώ είναι κενές 106.

Η έναρξη της εφημερίας βρήκε το νοσοκομείο Γεννηματάς και με τα 18 κρεβάτια κατειλημμένα. Μάλιστα, οι γιατροί αποσωλήνωσαν έναν 60χρονο, ο οποίος ήταν σταθερός και άμεσα προχώρησαν στη διασωλήνωση ενός 39χρονου χωρίς υποκείμενο νόσημα. Έως τις 12 το μεσημέρι 46 άτομα είχαν καταγραφεί θετικά σε κορωνοϊό.

Αν και τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται, πλέον τους υγειονομικούς προβληματίζει η νοσηρότητα των ασθενών. Αυτή τη στιγμή, μόνο στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται με κορωνοϊό ασθενείς από 27 έως 97 ετών, με τους νεαρούς χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε: Κορωνοϊός - 528 κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία - Τα 305 στη Θεσσαλονίκη