Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Μάτωσαν» το σιντριβάνι του ΑΠΘ για τον τραυματισμό του φοιτητή (φωτο+vid)

Φοιτητές έριξαν κόκκινη μπογιά μέσα στο σιντριβάνι στην πλατεία Χημείου για να καταγγείλουν την επίθεση σε βάρος του 20χρονου φοιτητή των ΤΕΦΑΑ

Σε μία κίνηση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας και του τραυματισμού του 20χρονου φοιτητή, Γιάννη Ντουσάκη, προχώρησαν φοιτητές εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές έριξαν κόκκινη μπογιά μέσα στο σιντριβάνι στην πλατεία Χημείου για να καταγγείλουν την επίθεση σε βάρος του 20χρονου φοιτητή των ΤΕΦΑΑ που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη κοντά στη πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Με την κίνηση αυτή, το νερό βάφτηκε κόκκινο, συμβολικά, όπως το αίμα του Γιάννη, για να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην αστυνομική παρουσία εντός του πανεπιστημίου αλλά και των γεγονότων που ακολούθησαν την προηγούμενη εβδομάδα.




Οι φοιτητές καταγγέλλουν πρωτοφανείς εικόνες με φοιτητές να βρίσκονται αιμόφυρτοι εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Παράλληλα, ανήρτησαν πανό γύρω από το σιντριβάνι αναφέροντας πως το αίμα φοιτητή δεν θα ξεχαστεί.

Οι ίδιοι έβαψαν με μπογιά συνθήματα στον χώρο. Χαρακτηριστικά αναφέρουν «ο Γιάννης Ντουσάκης είμαστε όλοι εμείς θα γίνει η οργή μας ποτάμι ανατροπής», ενώ προσθέτουν πως «η καταστολή δεν θα περάσει των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει».

Παράλληλα, οι φοιτητές αφού ξεκίνησαν με πορεία από τη Φιλοσοφική Σχολή και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών στάθηκαν απέναντι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην είσοδο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό».

Φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας, καταγγέλοντας την επίθεση σε βάρος του 20χρονου φοιτητή.

Στον χώρο βρίσκεται και το υδροφόρο όχημα της Αστυνομίας, ο Αίαντας.