Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μαύρη λίστα με τα θύματα έμφυλης βίας στο Άγαλμα Βενιζέλου (φωτό+vid)

Κεντρικό θέμα των φετινών κινητοποιήσεων ήταν ο τρομακτικά αυξημένος αριθμός των γυναικοκτονιών στη χώρα, οι παιδοβιασμοί και οι κακοποιήσεις

Μια μεγάλη μαύρη λίστα με όλα τα ονόματα των γυναικών - θύματα της έμφυλης βίας από το 2021 και μετά είναι το επίκεντρο της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα κατα της Έμφύλιας Βίας εναντίον των Γυναικών.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη - Κόκκινη κλωστή και θηλυκό σύμβολο ενάντια σε γυναικοκτονίες και βία (φωτο)

Από την Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και τη Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο έως την Ελεωνόρα στη Ζάκυνθο η μαύρη λίστα που δημιούργησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, βρέθηκε εκεί για να υπενθυμίζει τα θύματα που βρήκαν τον θάνατο από τον σύζυγο, πατέρα, σύντροφο, ακόμα και από το αφεντικό τους.

Κεντρικό θέμα των φετινών κινητοποιήσεων ήταν ο τρομακτικά αυξημένος αριθμός των γυναικοκτονιών στη χώρα, οι παιδοβιασμοί και οι κακοποιήσεις ανηλίκων, καθώς και οι κινητοποιήσεις των γυναικών του Ιράν κόντρα στη θεοκρατία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιρατσιστικές και φεμινιστικές οργανώσεις, καθώς και σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικές συλλογικότητες.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου λίγο πριν τις 20:30 τελείωσε.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: